Et pund fra en långiver er så god som et pund fra en anden. Så når du er shopping for et lån, det centrale spørgsmål bliver renten. Derfor, når du læser presse annoncer og besøge hjemmesider, de årlige procentsats af renter (APR) stærkt påvirker hvilke långivere eller lånemæglere du ansøge om. Efter alt, indførte regeringen ÅOP som en standardberegning, at hver långiver har at bruge, netop for at hjælpe offentligheden foretage pålidelige sammenligninger.

Men hvem er at kontrollere, at ÅOP er beregnet korrekt? Kunne nogle være snyd ved at fremme en lavere APR end den sats, de er berettiget til? Den kommercielle succes af en forfremmelse kan være enormt forbedret med en virkelig lav APR. Vi tror, at nogle skal fristes, ikke?

I en undersøgelse 92% af alle låne annoncer, der blev kontrolleret, en APR typisk. (Du finder nedenfor, en detaljeret forklaring på, hvad APR faktisk betyder, herunder dens varianter). Den APR typisk betyder, at mindst 66% af ansøgerne er godkendt til et lån tilbydes, at APR sats eller billigere. Ingen inkluderet i, at to tredjedele vil have været tilbudt en højere sats end den angivne APR typisk.

Problemet er, at intet uafhængigt organ kontrollerer disse tal. Så systemet er åbent for snyd. Office of Fair Trading (OFT) regulerer salg af personlige lån, men selv de indrømmer, at deres ressourcer er over strakt, og de kun kontrollere på et reaktivt grundlag.

Vi tror, det er administrativt taler for næsten aldrig!

Den indflydelsesrige handel magasin Moneyfacts, har to gange rejst de samme bekymringer med OFT spørge dem, hvilke kontroller der udføres på ÅOP citeret af långivere. Efter alle långivere kan komme til toppen af, at magasinets Best-Buy borde med en lav APR og vinde betydelige mængder af erhvervslivet som følge heraf.

OFT er tydeligvis nødt https://vipbanks.se/ til at gøre mere.

Forståelse af ÅOP

Apr

APR er en forkortelse for “årlig procentsats”. Det illustrerer de sande omkostninger ved de penge lånt på lån, realkreditlån, og kreditkort. Og ved lov skal forbrugerne have disse oplysninger.

Beregningen af APR tager højde for den grundlæggende rentesats, eventuelle indledende gebyrer, når renterne opkræves (dvs. dagligt, ugentligt, månedligt eller årligt) og eventuelle andre omkostninger, du skal betale. Da alle långivere er juridisk forpligtet til at beregne APR på samme måde, bør det give forbrugerne mulighed for at foretage meningsfulde cost sammenligninger mellem udlån produkter.

Så hvis en finansiel virksomhed tilbyder dig et lån på 5,6% plus en ansøgning gebyr på £100 og en anden tilbyder dig en rente på 5,8% uden gebyrer, så en sammenligning af ÅOP tal vil vise, hvilke af lånene er billigste.

Variabel APR

Når du ser APR med ordet variable skrevet efter det, betyder det, at renten kan variere, mens du er tilbagebetale lånet-renten er ikke fast.

APR variabel typisk

Denne variant bruges i 92% af alle lån reklamer. Det betyder, at annoncøren ikke kan være specifik om rente ansøgerne vil blive tilbudt som deres satser varierer, som regel som svar på ansøgerens personlige kreditvurderinger og det beløb, de ønsker at låne. Derfor anvendes ÅOP variabel typisk til at give offentligheden et generelt indtryk af de rentesatser, der i øjeblikket tilbydes fra denne långiver. Tilføjelsen af ordet typisk betyder, at mindst 66% af ansøgerne, der er godkendt til et lån, tilbydes denne sats eller billigere. Så når et lån tilbud er bekræftet, papirarbejdet vil afsløre den faktiske APR eller APR variable faktisk bliver tilbudt.

Glem ikke, at ordet variable i beskrivelsen betyder også, at renten ikke er fast og kan variere fra tid til anden, gå op eller ned.

APR typisk

Dette er det samme som ÅOP variabel typisk bortset fra, at renten ikke er variabel-det er fastsat for lånets løbetid.