Alle mennesker kræver mindst syv timers søvn hver nat. Individuelle søvnbehov varierer dog meget. En nyfødt har brug for fjorten til sytten timers søvn om natten, som kan opdeles i tre- eller fire-timers segmenter. Voksne har derimod brug for syv til ni timer om natten – som læst på sleep zone. Dette kan dog variere meget. Disse retningslinjer hjælper dig med at bestemme, hvor meget søvn du har brug for baseret på din alder.

Børn har brug for cirka ti timers søvn hver nat. Men nogle teenagere kræver endnu mere søvn. De anbefalede søvntimer for teenagere er de samme som voksne. Det hele afhænger af deres alder og størrelse. Hos børn kan søvntab eller søvnløshed skyldes underliggende forhold, herunder opmærksomhedsunderskud-hyperaktivitetsforstyrrelse, søvnapnø og søvnvandring. Et søvnberøvet barn er også mere tilbøjelige til at udvikle sundhedsmæssige problemer som diabetes og fedme.

Selvom søvnmønstre varierer fra person til person, er det en generel regel, at ældre voksne kræver mellem syv og otte timers søvn hver nat. De fleste ældre voksne får ikke denne mængde søvn. Søvnkvalitet og -mængde kan påvirkes af alder, medicinske tilstande eller medicin. Disse forskelle kan være nyttige til at identificere potentielle søvnproblemer tidligt. Disse problemer kan blive mere alvorlige og i sidste ende føre til søvnløshed, hvis de ikke behandles tidligt.

Gå ikke i panik, hvis du bemærker et pludseligt skift i dit barns søvnmønster. De fleste børn falder ind under kategorien “Sandsynlige behov”. Hvis dit barn lider af en søvnforstyrrelse, skal du muligvis konsultere en læge. Du kan gøre dit barns sengetid skema strengere en uge før skolen starter. Sørg for, at elektronik fjernes fra soveværelset. Du bør også overveje at ændre dit barns tidsplan, hvis han eller hun vågner op ofte sent.

Mens søvnbehov varierer efter alder, er de de samme for alle. Mens nogle mennesker er mere følsomme over for søvn end andre, betyder det ikke, at alle kan få nok søvn. Voksne har brug for syv til otte timers søvn hver nat. Det er vigtigt at forstå din alder, før du kan tage skridt til at forbedre dine søvnvaner. Det er bedre at sove længere, hvis du er ældre.

Teenagere er naturligvis tilbøjelige til at blive sent oppe og blive oppe endnu senere end deres forældre. Dette kan forårsage problemer, især for børn, der lige er begyndt i skole. Det er bedst at komme i seng tidligere, så du ikke har nogen problemer i skolen. Det er bedre at starte tidsplanen før end senere, fordi mere søvn vil give dit barn mulighed for at få den bedste hvile og hjælpe ham eller hende med at udvikle deres hjerne.

Børn under 2 år bør begrænses i den tid, de tager lur. Babyer kræver mellem tre og otte timers søvn hver nat. De vil stadig kræve en lur i denne alder, men de vil sandsynligvis være vågne i to til tre timer. Dette er en overgangsperiode for dit barn, og du bør justere i overensstemmelse hermed. Det er muligt at reducere mængden af lure, dit barn tager i løbet af dagen. Dette er dog ikke nødvendigt.